Skip to content
fordonsladdning-white

Komplett lösning för elbilsladdning till er fastighet

Vår plattform är utvecklad för robust och storskalig hantering av laddning och erbjuder ett brett utbud av möjligheter.

Öka värdet på er fastighet med en hållbar investering

Utvecklingen går i en rasande fart. Vi har över en halv miljon laddbara fordon i Sverige. Vi ser att de flesta vill ladda sina bilar hemma då det ofta är enklast och billigast. ABG Energy Solutions erbjuder i samarbete med EpSpot kompletta installationer av laddinfrastruktur. Just nu erbjuder vi gratis förstudie och offertarbete, kontakta oss idag.

elbil-1
elbil-4

Oslagbar mjukvaruplattform ger dig full kontroll

Vårt system är ett av de mest kompletta när det gäller effektstyrning, det är också framtidssäkert då allt styrs av en molnbaserad mjukvara. Det finns även en kommersiell flexibilitet i systemet som möjliggör att sälja laddning till oanmälda besökare, tex gäster som då betalar med Swish. Lastbalansering ser till att överbelastning av säkringar och kablage undviks, samtidigt som kostnaderna för elinköp kan sänkas genom att utbudet styrs i takt med elpriserna.

Passa på medan staten ger generösa bidrag

Just nu har Sverige mycket generösa regler kring bidrag för byggande av laddinfrastruktur. Naturvårdsverket erbjuder upp till 50% investeringsstöd till samfälligheter och bostadsrättsföreningar som vill installera laddningspunkter för egen användning. Vi hjälper er att ta fram underlag för ansökan. Om er brf inte vill äga anläggningen erbjuder vi en lösning där ni istället hyr den av oss. Vi står då för service och underhåll under hyrestiden.

Laddstationer
elbil-3

Gör rätt juridiskt – från början

Om ni exempelvis är en bostadsrättsförening med en gemensamhetsanläggning för parkeringsplatser eller garage så kan ni genom en anmälan till Lantmäteriet ändra så att er anläggning även omfattar möjligheten att ha laddstolpar. Detta är en mycket viktig förutsättning för att er förening inte ska bryta mot den s.k. Anläggningslagen (AL) som styr reglerna runt gemensamhetsanläggningar i Sverige. Vi guidar er och kan assistera er inför beslut.